måndag 21 december 2009

Några grundregler

Har man intresse av det här ytliga med mode och vad det betyder att vara medveten om sitt yttre och de signaler man sänder sin omgivning... så kanske det finns några grundregler att hålla sig till - tycker i alla fall jag..

1. Frisyren är grunden för allt kläd-bärande. Har du en risig frisyr så spelar det i stort sett ingen roll vad du har på dig.

2. Smink ska användas som en förhöjare av både klädsel och frisyr och sminka dig hellre sparsamt om du inte känner dig bekväm. Det finns de som gör en bryn- och fransfärgning 1 gång i månaden - och för dig som inte gillar att sminka dig är detta en enkel och bra lösning. Välformade ögonbryn är A och O och gör det hellre på en salong om du inte fixar det bra själv. Inte dyrt (som ett movie-box-paket ungefär../mån).

3. Skor lika som frisyren, får inte vara risiga eller slitna - då förtar det allt och dina schyssta kläder blir plötsligt... ganska trista.

4. Personligen har jag svårt för väskor - trots alla modemagasin som basunerar ut alla läckra modeller. Upp till var och en - kan vara en förhöjare... men för mig är den bara iväget. Jag försöker ha kläder med bra fickor istället...(den enda jag gillar är en afton-variant med läderfransar... så cool..)

5. Feeling - tänk alltid på detta när du köper eller tar på dig kläder: "kläder ska GE ENERGI, inte ta energi". Om du känner att något plagg klämmer, skaver, stramar eller sitter illa på något sätt - KÖP INTE! Du kommer garanterat att ångra dig. Samma gäller när du ska klä dig inför en fest eller jobbet. Kläderna ska hjälpa till att må bra, känna sig cool, smal, glad, tuff, pondus eller vad det nu man är ute efter när man går ut genom dörren.

6. Jag är en stor vän av kontraster och oväntade krockar när det gäller klädstil. Några exempel:
-Tajt topp passar bäst till vida, baggy byxor
-Pösig top passar bäst till tajta byxor
-Romantisk klänning blir genast av med "tant-stämpeln" om man har ett par coola boots eller grova stövlar till...
-En strikt kostym blir grymt schysst med en sliten (inte ofräsch) t-shirt under... gärna med ett rockigt tryck på ... men helvit är ok också..
-Gärna högklackat och blus till slitna jeans
-Superkorta kjolen ihop med snygg t-shirt och ett grovt halsband eller scarf, korta stövletter
-Korta människor får snygg form i höga byxor/kjolar
-Långa människor får snygg form i låga byxor/kjolar
-Stor rumpa = stora bakfickor på jeansen
-Liten rumpa = små bakfickor på jeansen..

7. Sist men inte minst - som alla modeorakel säger - konsten är att hitta SIN STIL och inte planka rakt av från någon annan. Jag hoppas kunna ge lite inspiration och idéer som gör någon människa lite gladare när man går till festen, jobbet eller bara ut på stan.

Det kommer några tips inför jul- nyårs- och trettondagshelgerna... snart.

Hej så länge,
/S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar